Akte van verdeling door de notaris

Het huis dat van jullie beiden is moet op één naam komen te staan. Daarvoor heeft u een akte van verdeling nodig. Een noodzakelijk kwaad, maar wij zorgen ervoor dat deze procedure zo soepel en snel mogelijk verloopt.

Privé

Notariskosten van een akte van verdeling

Wij geven online geen tarieven. Bewust. U verdient een transparante en eerlijke kosteninschatting vooraf. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan achteraf.

Vraag daarom een offerte aan. Dan nemen we uiterlijk de volgende werkdag contact met u op. We brengen uw situatie in kaart. En diezelfde dag nog ontvangt u onze offerte op maat.

Vraag direct een offerte aan voor een hypotheekakte

Uw gegevens worden 100% veilig verstuurd. Ook gebruiken we uw gegevens NOOIT om reclame te versturen.

Veelgestelde vragen over de akte van verdeling

De akte van verdeling regelt dat een huis op één naam komt te staan. De notaris stelt de akte op, ondertekent deze met u en stuurt het naar het Kadaster.

Hierna kunt u de hypotheek ook over laten sluiten op één naam.

Nee, helaas zijn de kosten voor de akte van verdeling op geen enkele manier aftrekbaar.

Nee, dat kan niet. De inhoud is juridisch complex, en moet door een notaris opgesteld en ondertekend worden. Alleen dan is de akte rechtsgeldig.

‘Verplicht’ is een groot woord. Maar als jullie uit elkaar gaan en jullie willen niet allebei de hypotheek blijven betalen, is de akte wel degelijk noodzakelijk.

De akte regelt namelijk dat het huis op één naam komt te staan. En dat is een eis om ook de hypotheek over te sluiten en op één naam te zetten.

Heeft u andere vragen en staat uw antwoord hier niet tussen? U kunt ons altijd bellen 0229 – 58 40 40 of OWFXNW1iMEJoYkhObGJXRjJZVzVrZFdsdUxtNXM= voor advies. Natuurlijk geheel kosteloos en vrijblijvend.