Schenking via de notaris

Uw schenking notarieel laten vastleggen heeft veel voordelen. Zo kunt u een bewindvoerder benoemen om grip te houden op het geld. Of u betaalt minder belasting door de akte slim te laten opstellen. Kortom: als u de regie wilt houden over uw schenking, schakel dan ons in.

Financieel

Notariskosten van een notariële akte voor schenking

Wij geven online geen tarieven. Bewust. U verdient een transparante en eerlijke kosteninschatting vooraf. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan achteraf.

Vraag daarom een offerte aan. Dan nemen we uiterlijk de volgende werkdag contact met u op. We brengen uw situatie in kaart. En diezelfde dag nog ontvangt u onze offerte op maat.

Vraag direct een offerte aan voor een hypotheekakte

Uw gegevens worden 100% veilig verstuurd. Ook gebruiken we uw gegevens NOOIT om reclame te versturen.

Veelgestelde vragen over een schenking

Als u schenkt, wil dat zeggen dat u geld of goederen aan iemand geeft. Zónder dat die ander daar iets voor terug hoeft te doen. Redenen om te schenken zijn om belasting te besparen. Of gewoon omdat u iemand aardig vindt.

Ja, er zijn verschillende voorwaarden waaronder u belastingvrij kunt schenken. De regels daarvoor wijzigen wel regelmatig.

Laat u door ons adviseren, dan onderzoeken wij de mogelijkheden voor uw situatie.

Dat hangt af van aan wie u precies schenkt. De relatie bepaalt de hoogte van de belasting (die tussen de 10 en 40 procent ligt).

Laat u door ons adviseren, dan adviseren wij over de meest voordelige schenking in uw situatie.

Nee. Maar als u de belastingregels niet goed kent, kunt u wel fiscale voordelen mislopen. Eenmaal geschonken, kunt u dit niet meer terugdraaien.

Daarnaast zijn er wellicht zaken waar u nog niet aan gedacht heeft. Zoals herroeping van het geld, en of u wel of niet een bewindsvoerder wilt aanstellen.

U kunt ons altijd bellen of mailen voor vrijblijvend advies in uw situatie.

Heeft u andere vragen en staat uw antwoord hier niet tussen? U kunt ons altijd bellen 0229 – 58 40 40 of NGFXNW1iMEJoYkhObGJXRjJZVzVrZFdsdUxtNXM= voor advies. Natuurlijk geheel kosteloos en vrijblijvend.