Verdeling erfenis door de notaris

De erfenis verdelen gaat niet altijd zonder slag of stoot. Er spelen altijd emoties mee. Misschien zijn de familieverhoudingen niet goed. Om de erfenis zonder ruzie te verdelen, kunt u ons vragen om te begeleiden. Wij zorgen dat de verdeling eerlijk en soepel verloopt.

Overlijden en nalatenschap

Notariskosten voor het verdelen van de erfenis

Wat de verdeling precies gaat kosten, hangt onder andere af van hoeveel erfgenamen er zijn. En hoeveel er te verdelen is. Daarom roepen we niet graag een prijs vooraf.

Liever gaan we eerst met u in gesprek. Dan maken wij vervolgens een transparante offerte op maat. Zonder vervelende verrassingen achteraf. Wel zo eerlijk.

Vraag direct een offerte aan voor een hypotheekakte

Uw gegevens worden 100% veilig verstuurd. Ook gebruiken we uw gegevens NOOIT om reclame te versturen.

Veelgestelde vragen over de verdeling van de erfenis

Nee, dat maakt niet uit.

Als een overledene geen testament heeft opgesteld, wijst de wet de erfgenamen aan. Als u dat bent, heeft u recht op (een deel van) de erfenis.

Én u bent verantwoordelijk voor de afwikkeling en dus verdeling van de erfenis. Hebt u daar hulp bij nodig? Dan staan wij tot uw dienst.

Meestal wel. Veel mensen dóen het ook zonder notaris. U heeft pas een notaris nodig als er problemen ontstaan, van welke aard ook. Als het te complex wordt, of als er ruzie (dreigt).

Er zijn 2 uitzonderingen wanneer een notaris verplicht is:

  • Als één van de erfgenamen minderjarig is
  • Als één van de erfgenamen onder curatele of bewind staat

De notaris houdt dan toezicht of de belangen van die erfgenaam óók goed behartigd worden.

Heeft u andere vragen en staat uw antwoord hier niet tussen? U kunt ons altijd bellen 0229 – 58 40 40 of OWFXNW1iMEJoYkhObGJXRjJZVzVrZFdsdUxtNXM= voor advies. Natuurlijk geheel kosteloos en vrijblijvend.