Verkoop, verpanding en certificering van aandelen

Aandelen kunt u kopen, verkopen/overdragen en verpanden met een notariële akte. Voor het certificeren van aandelen moet u een stichting oprichten. Ook daarvoor is een akte nodig. Behalve voor de akte kunt u bij ons ook terecht voor deskundig (fiscaal) advies over uw aandelen.

Zakelijk

Notariskosten voor hulp met uw aandelen

Wij geven online geen tarieven. Bewust. U verdient een transparante en eerlijke kosteninschatting vooraf. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan achteraf.

Vraag daarom een offerte aan. Dan nemen we uiterlijk de volgende werkdag contact met u op. We brengen uw situatie in kaart. En diezelfde dag nog ontvangt u onze offerte op maat.

Vraag direct een offerte aan voor een hypotheekakte

Uw gegevens worden 100% veilig verstuurd. Ook gebruiken we uw gegevens NOOIT om reclame te versturen.

Veelgestelde vragen over aandelen

Wanneer u uw aandelen verkoopt, volgt er een overdracht. Daarbij gelden allerlei juridische en fiscale regels. Door de overdracht op een slimme manier op te zetten, kunt u (veel) belasting besparen.

U bent directeur en groot-aandeelhouder van een BV, en u wilt een kredietverlenende partij zekerheid bieden. Dan kunt u uw aandelen verpanden. Oftewel: uw aandelen dienen dan als onderpand voor de geldverstrekker.

Soms wilt u de zeggenschap over een BV scheiden van het economisch belang. Dan doet u door aandelen te certificeren. De aandelen komen dan in een aparte stichting.

De stichting wordt bestuurd door degenen die de zeggenschap over de BV moeten hebben. De stichting geeft vervolgens certificaten uit aan degenen die wel meedelen in de winst, maar niet in de zeggenschap.

Heeft u andere vragen en staat uw antwoord hier niet tussen? U kunt ons altijd bellen 0229 – 58 40 40 of MWFXNW1iMEJoYkhObGJXRjJZVzVrZFdsdUxtNXM= voor advies. Natuurlijk geheel kosteloos en vrijblijvend.