Echtscheidingsconvenant bij de notaris

Scheiden brengt een hoop regelwerk met zich mee. Alle afspraken die jullie als ex-partners met elkaar maken, komen in het echtscheidingsconvenant. Afspraken over alimentatie, boedelverdeling, jullie huis en pensioen. Wij zorgen dat dit proces zo soepel en snel mogelijk verloopt.

Privé

Notariskosten van een echtscheidingsconvenant

Wij geven online geen tarieven. Bewust. U verdient een transparante en eerlijke kosteninschatting vooraf. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan achteraf.

Vraag daarom een offerte aan. Dan nemen we uiterlijk de volgende werkdag contact met u op. We brengen uw situatie in kaart. En diezelfde dag nog ontvangt u onze offerte op maat.

Vraag direct een offerte aan voor een hypotheekakte

Uw gegevens worden 100% veilig verstuurd. Ook gebruiken we uw gegevens NOOIT om reclame te versturen.

Veelgestelde vragen over het echtscheidingsconvenant

In het echtscheidingsconvenant staan alle afspraken die u en uw ex-partner maken rondom de scheiding. Afspraken over financiën, bezittingen en jullie kinderen.

Nee, helaas zijn de kosten voor het convenant op geen enkele manier aftrekbaar.

Nee, dat kan niet. De inhoud is juridisch complex, en moet door een jurist opgesteld en ingediend worden bij de rechtbank. Alleen dan is het convenant rechtsgeldig.

Nee, maar jullie hebben het wél altijd nodig. Jullie moeten toch afspraken vastleggen rondom zaken als geld, goederen en kinderen. Als daar onduidelijkheden over bestaan, ontstaan al snel conflicten. Dan kan het jaren duren voordat de scheiding is afgerond. Dat wil niemand.

Dankzij het echtscheidingsconvenant kunnen jullie altijd terugvallen op duidelijke afspraken.

Dat kan, maar alleen als jullie het daar samen over eens zijn.

Eenzijdig wijzigen kan soms, onder specifieke omstandigheden. Bijvoorbeeld als er sprake is van niet nakomen van afspraken. Maar ook dan hangt het af van de inhoud van het convenant.

Bij deze kwesties denken we met jullie mee en geven we advies.

Heeft u andere vragen en staat uw antwoord hier niet tussen? U kunt ons altijd bellen 0229 – 58 40 40 of NmFXNW1iMEJoYkhObGJXRjJZVzVrZFdsdUxtNXM= voor advies. Natuurlijk geheel kosteloos en vrijblijvend.