Geldleningsovereenkomst laten opstellen

Een geldleningsovereenkomst staat ook wel bekend als een ‘onderhandse lening afsluiten’. Wilt u geld lenen aan familie of een vriend? Dan is het goed dat de voorwaarden zwart op wit staan. De overeenkomst moet specifieke onderdelen hebben om rechtsgeldig te zijn. Wij zorgen daarvoor.

Financieel

Notariskosten van een geldleningsovereenkomst

Wij geven online geen tarieven. Bewust. U verdient een transparante en eerlijke kosteninschatting vooraf. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan achteraf.

Vraag daarom een offerte aan. Dan nemen we uiterlijk de volgende werkdag contact met u op. We brengen uw situatie in kaart. En diezelfde dag nog ontvangt u onze offerte op maat.

Vraag direct een offerte aan voor een hypotheekakte

Uw gegevens worden 100% veilig verstuurd. Ook gebruiken we uw gegevens NOOIT om reclame te versturen.

Veelgestelde vragen over een geldleningsovereenkomst

Een geldleningsovereenkomst wordt ook wel ‘onderhandse lening’, ‘overeenkomst van geldlening’ of kortweg ‘leenovereenkomst’ genoemd.

In deze overeenkomst staan alle voorwaarden van de lening. Met name over de rente, terugbetaling en wat er gebeurt als een van beide partijen de afspraken niet nakomt.

In principe kan dat, maar pas op: ook als u geld leent aan familie, verplicht de Belastingdienst een marktconforme rente. Dus een rente die vergelijkbaar is met die van banken of andere geldleners.

Rekent u geen of een veel lagere rente, ziet de bank het verschil als een schenking. Dat is niet in alle gevallen een probleem: van uw ouders mag u jaarlijks een belastingvrije schenking van € 5.141,- ontvangen. Van anderen (familie, vrienden of kennissen) is dat € 2.057,-.

Stel uw lening dus slim op als er geen of weinig rente berekend wordt. Dan komen jullie niet voor verrassingen te staan. Uiteraard regelen wij dit voor u.

Heeft u andere vragen en staat uw antwoord hier niet tussen? U kunt ons altijd bellen 0229 – 58 40 40 of NWFXNW1iMEJoYkhObGJXRjJZVzVrZFdsdUxtNXM= voor advies. Natuurlijk geheel kosteloos en vrijblijvend.