BV oprichten door de notaris

Sinds 2012 is het eenvoudiger geworden om een BV op te richten. Afhankelijk van de constructie is dit snel te realiseren. Tegen relatief lage kosten. We stellen de oprichtingsakte op en regelen de inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Ook verzorgen we het aandeelhoudersregister.

Zakelijk

Notariskosten van een BV oprichten

Wij geven online geen tarieven. Bewust. U verdient een transparante en eerlijke kosteninschatting vooraf. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan achteraf.

Vraag daarom een offerte aan. Dan nemen we uiterlijk de volgende werkdag contact met u op. We brengen uw situatie in kaart. En diezelfde dag nog ontvangt u onze offerte op maat.

Vraag direct een offerte aan voor een hypotheekakte

Uw gegevens worden 100% veilig verstuurd. Ook gebruiken we uw gegevens NOOIT om reclame te versturen.

Veelgestelde vragen over een BV oprichten

‘BV’ staat voor ‘Besloten Vennootschap’. Het is een samenwerkingsverband van aandeelhouders. De aandelen worden uitgegeven aan iedereen die de BV opricht, en/of die geld of goederen inbrengt.

De namen en adressen van de aandeelhouders komen in een aandeelhoudersregister.

Ja, dat kan. Sinds 2012 is een startkapitaal van € 18.000,- niet meer nodig. U zou al voor één euro een BV kunnen starten.

Maar let op: wanneer u zonder kapitaal een BV start, kan dat gevolgen hebben voor uw aansprakelijkheid. Neem contact op voor advies hierover.

Ja, dat kan. U moet dan wél een intentieverklaring of voorovereenkomst hebben gemaakt. Dus als u nu nog twijfelt, laat die dan alvast maken. Dan kunt u straks zonder problemen alsnog een BV oprichten.

Ook met de intentieverklaring of voorovereenkomst kunnen wij u helpen.

In principe kunt u doorstarten na een faillissement. Maar daar zitten heel wat haken en ogen aan. Neem contact op voor advies.

Nee, dat kan niet. Wél is het dankzij de zogenaamde ‘flex BV’ makkelijker geworden een BV op te richten via de notaris.

Ja. De KvK rekent nog inschrijvingskosten á € 50,-. Hierover hoeft u geen btw te betalen.

De KvK stuurt daarvoor rechtstreeks een factuur aan u. Van hen krijgt u dan ook een link om een gecertificeerde uittreksel te downloaden.

Heeft u andere vragen en staat uw antwoord hier niet tussen? U kunt ons altijd bellen 0229 – 58 40 40 of N2FXNW1iMEJoYkhObGJXRjJZVzVrZFdsdUxtNXM= voor advies. Natuurlijk geheel kosteloos en vrijblijvend.