Aandeelhoudersovereenkomst laten opstellen

Een aandeelhoudersovereenkomst regelt hoe de bevoegdheden – gegeven in de statuten van de BV – worden uitgevoerd. Een onmisbaar instrument om conflicten te voorkomen. Met name wanneer jullie als bedrijfspartners uit elkaar gaan, of als de rollen wijzigen. Wij stellen een waterdichte overeenkomst voor jullie op.

Zakelijk

Notariskosten van een aandeelhoudersovereenkomst

Wij geven online geen tarieven. Bewust. U verdient een transparante en eerlijke kosteninschatting vooraf. Zodat u niet voor verrassingen komt te staan achteraf.

Vraag daarom een offerte aan. Dan nemen we uiterlijk de volgende werkdag contact met u op. We brengen uw situatie in kaart. En diezelfde dag nog ontvangt u onze offerte op maat.

Vraag direct een offerte aan voor een hypotheekakte

Uw gegevens worden 100% veilig verstuurd. Ook gebruiken we uw gegevens NOOIT om reclame te versturen.

Veelgestelde vragen over een aandeelhoudersovereenkomst

Een aandeelhoudersovereenkomst regelt de onderlinge verhoudingen tussen aandeelhouders. Er staat in hoe de rechten en plichten – beschreven in de statuten – worden uitgeoefend.

Verschillen tussen de aandeelhoudersovereenkomst en de statuten zijn:

  • De statuten zijn beschrijvend, de overeenkomst gaat over de uitvoering
  • De statuten worden gereguleerd door de wet, de overeenkomst door het contractenrecht
  • De statuten zijn openbaar (gedeponeerd bij de KvK), de overeenkomst niet

Er zijn meer verschillen, maar dit zijn de 3 belangrijkste.

Nee, dat is niet verplicht. Anders dan de statuten, kunnen jullie ook zelf een overeenkomst schrijven.

Toch adviseren we om dit per notariële akte te doen. Dat geeft meer rechtszekerheid dan een document dat jullie onderling opstellen. Bij conflicten kan dat van groot belang zijn. U moet er niet aan denken in kostbare rechtszaken verzeild te raken…

Heeft u andere vragen en staat uw antwoord hier niet tussen? U kunt ons altijd bellen 0229 – 58 40 40 of NmFXNW1iMEJoYkhObGJXRjJZVzVrZFdsdUxtNXM= voor advies. Natuurlijk geheel kosteloos en vrijblijvend.